ßßß
 
            
         3 szklanki mąki pszenne1 op drożdży suszonychłyżeczka soliszczypta cukruniepełna szklanka letniej wodyWszystkie składniki wsypujemy do misy i wyrabiany gładkie , bardzo elastyczne ciasto . Mnie przy pomocy miksera z hakiem zajmuje to 10 minut. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia n ok 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmuje je na lekko obsypany mąką blat i lekko wyrabiamy. Jeśli ciasto jest dobrze napowietrzone pod palcami powinniście słyszeć pękające bąbelki powietrza. Formujemy rulon i odcinamy równe kawałki ciasta, z którego formujemy okrągłe bułeczki. Układamy je przygotowanej blaszce i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie zwilżamy wierzch bułeczek wodą i nacinamy. Pieczemy w 220 st ok 12 minut.
3 szklanki mąki pszenne1 op drożdży suszonychłyżeczka soliszczypta cukruniepełna szklanka letniej wodyWszystkie składniki wsypujemy do misy i wyrabiany gładkie , bardzo elastyczne ciasto . Mnie przy pomocy miksera z hakiem zajmuje to 10 minut. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia n ok 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmuje je na lekko obsypany mąką blat i lekko wyrabiamy. Jeśli ciasto jest dobrze napowietrzone pod palcami powinniście słyszeć pękające bąbelki powietrza. Formujemy rulon i odcinamy równe kawałki ciasta, z którego formujemy okrągłe bułeczki. Układamy je przygotowanej blaszce i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie zwilżamy wierzch bułeczek wodą i nacinamy. Pieczemy w 220 st ok 12 minut.


