Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Deser
truskawkowo bananowy z ...Tort ze
śmietaną ... »Zapraszam was na pyszny deser z nasionami chia oraz zmiksowanymi
malinami z dodatkiem
śmietany i
czekolady w kształcie kuleczek.Składniki :nasiona chia(
szałwia hiszpańska ) Agnex 6 łyżek
napój sojowy orzechowy 600 ml
ksylitol 3 łyżki
maliny 500 g
śmietana 30% 400 ml
czekolada w kształcie kuleczek garść starczyWykonanie deseru :Do blendera kielichowego wlewam
napój sojowy orzechowy .Wsypuje nasiona chia i miksuje na największych obrotach parę minut.Dodaje
ksylitol i nadal miksuje.Przekładam do plastikowego pojemnika i wkładam do lodówki na 12 godzin.Rano wyjmuje nasiona z
mlekiem i przekładam do 4 pucharków .Jest gęsty jak
budyń tak ma być.Miksuję
maliny blenderem i przelewam do pucharków( wlewam na nasiona chia).Ubijam
śmietanę z 3 łyżkami
ksylitolu , przekładam do dekoratora i dekoruję ( nasadka gwiazdka) .Posypuje kuleczkami czekoladowymi i podaje smacznego .
Szałwia hiszpańska to roślina dająca nasiona chia, które słyną ze swych wyjątkowych wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych.Nasiona chia mają więcej wapnia niż
mleko, więcej żelaza niż
szpinak i więcej błonnika niż
otręby. Mają różnorodne zastosowanie, najczęściej jednak polecane są osobom stosującym diety odchudzające.piątek, 17 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter