Wykonanie
Jakiś czas temu zostałam wytypowana do przygotowania przepisu z użyciem produktów firmy Premium Rosa. Produkty tej firmy znam i bardzo lubię. Cenię sobie ich jakość i wyśmienity smak.
Syropy, wyciągi i
konfitury znam bardzo dobrze, ale po raz pierwszy miałam przyjemność skosztowania
miodu akacjowego. Przyznam, że urzekł mnie swym smakiem...W przesyłce od Premium Rosa znalazłam kilka świetnych produktów:
konfiturę z
malin,
miód akacjowy,
syrop malinowy,
syrop z czarnego bzu oraz kwas
chlebowy. Trzy z tych produktów wykorzystałam dzisiaj do przygotowania przepysznych muffin
miodowych z
konfiturą malinową i różowym lukrem...Przepis był moją całkowitą improwizacją, a produkty Premium Rose świetnie sprawdziły się w tym słodkim wypieku. Polecam! Zachęcam do odwiedzenia strony Premium Rosa (KLIK)oraz profil u na Facebooku : https://www.facebook.com/PremiumRosa :)

Składniki:Suche:225 g
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szczypta
soli morskiej70 g
cukru trzcinowego2 łyżeczki
cukru waniliowegoMokre:1 duże
jajko3 łyżki
miodu akacjowego Premium Rosa125 ml
mleka 3,2%80 ml
olejuDodatkowo:12 łyżeczek
konfitury z
malin Premium Rosa
Lukier:100 g
cukru pudru2 łyżki
syropu malinowego Premium Rosa2 łyżki
soku z cytryny
Mąkę z
proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać
cukier,
sól i
cukier waniliowy. Wymieszać. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Składniki suche dodać do mokrych i wymieszać do połączenia. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta, po łyżeczce
konfitury malinowej oraz ponownie po łyżce ciasta. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 minut (dolna grzałka) do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyjąć z formy i pozostawić na kratce do wystudzenia.
Cukier puder utrzeć z
syropem malinowym i
sokiem z cytryny. Wystudzone muffinki polać lukrem. Smacznego!Produkty Premium Rosa, które wykorzystałam w pr zepisi e: