ßßß Cookit - przepis na Pierś w panierce serowej według Okrasy - kuchnia Lidla

Pierś w panierce serowej według Okrasy - kuchnia Lidla

nazwa

Wykonanie

Lubię przeglądać przepisy z kuchni Lidla, często są dla mnie inspiracją do przygotowania obiadu, szczególnie jak wena nie nadchodzi...
Składniki dla 4 osób:
1 podwójna pierś kurczaka
2 jajka
łyżka płatków owsianych
3 łyżki startego sera Kolumb lub innego twardego żółtego
4 łyżki mąki
paczka makaronu spaghetti
4 łyżki posiekanej natki
1 mała papryczka chili
sól, pieprz do smaku
oliwa z oliwek
olej do smażenia
Piersi kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na małe, mniej więcej jednakowej wielkości kotleciki, solimy, pieprzymy i odkładamy na bok. Z roztrzepanych jajek, płatków, sera i połowy natki przygotowujemy panierkę. Mięso panierujemy najpierw w mące, następnie w panierce i smażymy na złoto.
W tym czasie gotujemy makaron, po odcedzeniu skrapiamy go oliwą, dodajemy pozostałą natkę i drobniutko pokrojone chili (bez pestek!).
Na talerz nakładamy porcję makaronu i 2-3 kotleciki, dekorujemy natką.
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2013/10/piers-w-panierce-serowej-wedug-okrasy.html