Wykonanie

Lubię przeglądać przepisy z kuchni Lidla, często są dla mnie inspiracją do przygotowania obiadu, szczególnie jak wena nie nadchodzi...Składniki dla 4 osób:1 podwójna
pierś kurczaka2
jajkałyżka
płatków owsianych3 łyżki
startego sera Kolumb lub innego twardego żółtego4 łyżki
mąkipaczka
makaronu spaghetti4 łyżki posiekanej
natki1 mała
papryczka chilisól,
pieprz do smaku
oliwa z oliwekolej do smażenia
Piersi kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na małe, mniej więcej jednakowej wielkości kotleciki, solimy,
pieprzymy i odkładamy na bok. Z roztrzepanych
jajek,
płatków,
sera i połowy
natki przygotowujemy panierkę.
Mięso panierujemy najpierw w
mące, następnie w panierce i smażymy na złoto.W tym czasie gotujemy
makaron, po odcedzeniu skrapiamy go
oliwą, dodajemy pozostałą
natkę i drobniutko pokrojone
chili (bez pestek!).Na talerz nakładamy porcję
makaronu i 2-3 kotleciki, dekorujemy
natką.Smacznego!