Wykonanie
Składniki na
trufle (mi wyszło ok. 60 szt):300 g
cukru pudru20 szt. pokruszonych
biszkoptów150 g miękkiego
masła150 g
gorzkiej czekolady50 g marcepanu (może też być nugat)50 g
oliwy z oliwek50 g
kakao50 g mielonych
orzechów (dałam laskowe)łyżeczka
cynamonu (można wymiennie dodać
skórkę pomarańczową,
chili,
kardamon, co tam komu w duszy gra)do obtaczania - mielone
orzechy, kruszone
biszkopty,
kakao,
cynamonMieszamy w mikserze (szczęśliwi Ci co posiadają KA ;) miękkie
masło,
cukier,
biszkopty, roztopioną w kąpieli
wodnej czekoladę, marcepan (lub nugat),
oliwę,
kakao,
orzechy i
cynamon na gładką masę. Wstawiamy na minimum godzinę do lodówki, wyjmujemy, toczymy malutkie kuleczki, obtaczamy je w mielonych orzechach i znowu pakujemy do lodówki :)Smacznego!