ßßß
SKŁADNIKI:65 g gorzkiej czekolady50 g orzechów1 szklanka cukru pudru1/8 szklanka kakao1 łyżeczki oliwykakaoWYKONANIE:Wykonanie jest banalnie proste i tak szybkie, że można już zapraszać łasuchów do stołu:)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, orzechy rozdrabniamy nożem lub w blenderze. Wszystkie składniki wsypujemy do czekolady i mieszamy. Na początku użyjmy do tego łyżki, ale gdy tylko masa przestygnie możemy ją ugnieść ręką. Masa będzie wydawać się zbyt sucha, ale po chwili ugniatania powinna stać się bardziej plastyczna. W razie potrzeby można dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.Z powstałej masy formujemy małe kulki, które na koniec obtaczamy w gorzkim kakao.Układamy je w małych papilotkach do wypieków i gotowe!Tak sobie pomyślałyśmy, że truflom nie zaszkodziłaby kropelka ulubionego alkoholu;)












Smacznego!