Ciasto to powstało z myślą o imieninach mojej mamy,stąd jego nazwa.Puszysty biszkopt i beza orzechowa, przełożone kremem budyniowym i domowym dżemjagodowym.Ponieważ ciasto miało przypominać tort, dolny biszkopt jest nasączany,ale nie ma takiej konieczności.Myślę, że dobrze komponowałby się też w tych smakach dżem morelowy.Na pewno kiedyś to sprawdzę.Składniki:Biszkopt5 jaj5 łyżek mąki tortowej3/4 szkl. cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 budyń waniliowy bez cukruBeza orzechowa150g orzechów włoskich3 białka120g cukru1 łyżka miodu1/2 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki pszennejPonadto:Masa karpatkowa + 1 łyżka soku z cytrynyWykonanie:BiszkoptTortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, stopnio dodawać cukier. Nastepnie po jednym żółtku. Na koniec przesiać mąkę i budyń. Wszystko dobrze wymieszać, można mikserem na najniższych obrotach. Piec ok 40 minut w temp. 170 st.Beza orzechowaOrzechy posiekać. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Przesiać mąki. Na koniec połączyć z miodem i orzechami. Mieszaninę wylac do tortownicy. Piec w temp. 170 st ok 20-30 minut.Masę karpatkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Do gotowej dodać sok z cytryny i wymieszaćWystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Pierwszy posmarować dżemem a następnie połową masy. Przykryć beząorzechową. Znów posmarować masą i przykryć biszkoptem. Udekorować według uznania.