ßßß
Składniki:120 g miękkiego masła5 jajek150 g nutelli150 g drobnego cukru1/2 łyżki kakao3 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki przesianej mąki pszennej4 łyżki mleka1 szklanka zmielonych orzechów włoskich na polewę:1 łyżka masła100 g nutelli50 g śmietanki kremówki
Wykonanie:Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z połową cukru na białą masę. Stopniowo dodawać nutellę i po jednym żółtku. Następnie przesianą mąkę, orzechy, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałą częścią cukru. Delikatnie połączyć z masą nutellową.Foremkę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Masę wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 160 C bez termoobiegu ok. godziny, do suchego patyczka.W czasie gdy babka stygnie przygotować polewę. Wszystkie składniki podgrzać i wymieszać do połączenia. Polać babkę i udekorować.