ßßß
Składniki:Kruche ciasto:5 żółtek250g masła1/2 szklanki cukru pudru3 szklanki mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaMąkę wysypać na stolnicę. Masło pokroić w kostkę. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i umieścić w zamrażalniku na przynajmniej 30 minut.
Masa śmietanowa:5 białekszczypta soli1200g śmietany 12%1 i 1/4 szklanki cukru pudru2 budynie śmietankowe bez cukru2 łyżki wiórek kokosowychcukier waniliowy2 szklanki malin (mogą być mrożone)Białka, wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać po łyżce cukru i cukier waniliowy, cały czas ubijając. Wsypać proszek budyniowy. Zmiksować.Do piany dodawać śmietanę i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać wiórki kokosowe.Formę o wym. 20x33 wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wylać masę śmietanową.Na niej delikatnie poukładać maliny.Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.Piec w nagrzanym do 180C piekarniku ok 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.Wystudzone posypać cukrem pudrem.Smacznego :)