ßßß
Składniki:ok 1 kg mięsa (może być szynka, łopatka lub karczek)3 cebule4 ząbki czosnkutłuszcz do smażenia np. olejok. 100 ml śmietany2 czubate łyzki mąki2 rosołki drobiowe KNORRprzyprawy: vegeta, piperz, papryka, zioła np. prowansalskie czy bazyliaWykonanie:Mięso umyć i pokroić w kawałki. Podsmażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy się zrumieni dodać pokrojoną cebulę i poddusić. Następnie przełożyć wszystko do głębszego rondla lub garnka, zalać ok. 2 szkl. wody, dodać rosołki i przyprawy do smaku, przykryć pokrywka i dusić, aż mięso zmięknie. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu zagęścić sos, dodając śmietanę wymieszaną z mąką.