Wykonanie
Za oknem zimno i deszczowo, brrrr.... :-( przyda się zatem porządny, ciepły obiad :-)Składniki:ok. 70 dag
wołowiny1 duża
marchewka (pokrojona w kostkę)3
cebule2 ząbki
czosnku1 łyżka
przecieru pomidorowego1 łyżka
słodkiej paprykiolej do smażenia2
liście laurowe6 ziaren
ziela angielskiego1/2 łyżeczki
ostrej paprykiok. 300 ml
bulionu3 łyżki
masłasól,
pieprz, ew.
vegetaWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubszą kostkę. Oprószyć
mąką i obsmażyć na
oleju. Na
maśle w garnku zeszklić
cebulę i
czosnek, dodać
paprykę słodką i ostrą. Następnie dodać przesmażone
mięso,
marchew,
ziele angielskie,
liście laurowe,
przecier pomidorowy i zalać
bulionem.Dusić ok. 2 godz. pod przykryciem, aż
mięso będzie całkiem miękkie. Na koniec doprawić
solą i
pieprzem do smaku.Smacznego :-)