Musztarda zawsze sprawdza się jako dodatek do mięsa. A tak przyrządzona szynka doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami lub kaszą. Do tego jeszcze buraczki, mniam... Posmakuje Wam taki obiad? :-)Składniki:3/4 kg szynki wieprzowej2 cebule2 czubate łyżki musztardy1 łyżka mąki1/2 szkl. jogurtu naturalnego lub śmietanysól, pieprz, vegetatłuszcz do smażeniaWykonanie:Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Obtoczyć w przyprawach i odstawić na ok. godzinę. Po tym czasie obsmażyć na tłuszczu z obu stron.Obraną i pokrojoną cebulę posolić, podsmażyć na tłuszczu i dodać plastry mięsa. Chwilę posmażyć, po czym zalać gorącą wodą (można też winem), tak aby mięso przykryło się. Dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną z zimną wodą. Dodać jogurt wymieszany z musztardą i zagotować.Smacznego :-)