Wykonanie

SKŁADNIKI:
ciasto francuskie500g
mięsa mielonego150g
oliwek zielonych wydrylowanych1 mały
koncentrat pomidorowy300g startej
mozzarelliprzyprawy : suszone
zioła-
bazylia,
oregano,
rozmaryn,
tymianek,
pietruszka,
lubczyk.3 łyżki
oliwy Kujawski z
czosnkiemsól,
pieprz do smakuW pierwszej kolejności na
oliwie z
czosnkiem podsmażamy
mięso. Dodajemy
koncentrat pomidorowy,
zioła,
sól i
pieprz oraz
oliwki pokrojone w plasterki. Po wymieszaniu pozostawiamy na ok 2h - by
mięso się "przegryzło" i jednocześnie ostygło. Przed rozpoczęciem tworzenia pierożków , dodajemy
starty ser do farszu i dokładnie mieszamy.Z
ciasta francuskiego, dobrze schłodzonego w lodówce - szklanką wycinam kółka, uzupełniam farszem i lepię pierogi.Informacyjnie: z gotowego, dostępnego w sklepach
ciasta francuskiego wychodzi ok 15szt.Piekę ok 15-20 min w temp.150C