ßßß Cookit - przepis na WĄTRÓBKA W SOSIE JOGURTOWYM Z CHRZANEM

WĄTRÓBKA W SOSIE JOGURTOWYM Z CHRZANEM

nazwa

Wykonanie

Składniki: 0,5 kg wątróbki
2 duże cebule
200ml jogurtu naturalnego
2 łyżeczki ostrego chrzanu
łyżeczka mąki
2 lyżeczki przyprawy np.do kurczaka
0,5 litra bulionu
odrobina oliwy do bulionu
olej do smażenia
natka pietruszki
5 małych ząbków czosnku
Do garnka z bulionem dolać odrobinę bulionu i po zagotowaniu wrzucić poszatkowaną cebulę.
Cebula będzie się dusić tymczasem na patelni obsmażamy wątróbkę.Po obsmażeniu watróbkę i ząbki czosnku (w calości) dodajemy do garnka z bulionem.Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z przyprawą do kurczaka i chrzanem, dodajemy mąkę dokładnie mieszamy - na koniec odrobinę gorącego bulionu tak by nie zważyl się sos.Gotowy jogurt wlewamy do wątróbki z cebulką i mieszamy do zagotowania. Na koniec wspypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z pieczywem-bagietką.
Źródło:http://mj-zesmakiem.blogspot.com/2012/02/watrobka-w-sosie-jogurtowym-z-chrzanem.html