ßßß
Składniki:400 g sera żółtego w woreczku foliowym w całej kostce300 g serka topionego typu "złoty ementaler" (mama zazwyczaj trzyma go przed przygotowywaniem rolady na kaloryferze - wtedy łatwo się smaruje)papryka czerwonapapryka zielona3 szt jajek na twardoszynka konserwowa lub dobra dowolna inna szynka
Przygotowanie:1. ser żółty w oryginalnym opakowaniu umieścić należy w garnuszku z gorącą wodą i gotować na małym ogniu do roztopienia sera.2. gdy ser będzie już prawie płynny należy wylać go na papier do pieczenia i rozwałkować na równy prostokąt o grubości ok 3-5mm3. na rozwałkowany żółty ser wykładamy serek topiony (mama zazwyczaj trzyma go przed przygotowywaniem rolady na kaloryferze - wtedy łatwo się smaruje)4. na przygotowane serowe warstwy kładziemy pokrojone w paski: papryki, jajko i szynkę (poziomow wzdłuż dłuższego boku - rozkładamy wg własnego ilościowego uznania)5. całość przy pomocy papieru do pieczenia zwijamy w roladę i chłodzimy przynajmniej 2h.Po tym czasie można już ja kroić ostrym nożem i delektować się jej pysznym smakiem

Można spróbować też równie pysznej wersji z orzechami i szynką, ładnie wyglądają gałązki szczypiorku.Zachęcam do próbowania.Smacznego:)