Wykonanie
Te tosty przygotowuję od lat.Często towarzyszą nam w rodzinnych wieczorach filmowych,kiedy akurat na popcorn nikt nie ma ochoty.Nie wyglądają tak jak dziś na blogu.Po prostu zapiekam je w piekarniku razem z farszem na złoto,a przed podaniem obowiązkowo oprószam świeżo mielonym
pieprzem.Ale kiedy mamy gości, poświęcam im troszkę więcej czasu i z tostów powstają tostowe babeczki.Smakują tak samo, za to prezentują się uroczo i w takiej formie polecam Wam na każdą domową imprezę.Poza tym tost-babeczki są bardziej ekonomiczne -farszu zużywa się o połowę mniej ;)

Składniki:1 opakowanie
chleba tostowego ( jeśli będziecie robili tosty w formie babeczek farsz można przygotować z połowy porcji )farsz1
czerwona papryka1 pęczek
szczypiorku6
jajek ugotowanych na twardo30 dag
szynki lub
polędwicy30 dag
żółtego sera

Sposób wykonania:Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobną kostkę i wymieszać. Posolić do smaku dopiero przed wyłożeniem na tosty.Skórkę z
chleba tostowego poodcinać. Wszystkie tosty dobrze rozwałkować. Delikatnie wykładać nimi formy na muffiny ( patrz zdj. ) Do każdego koszyczka nałożyć farsz. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 10 minut w temp 200 C.Przed podaniem oprószyć świeżo zmielonym
pieprzem. Dodatkowo można polać
ostrym ketchupem.Smacznego :)