Sałatka na ryżu z dodatkami w kolorach jesieni.Co będzie potrzebne?(wielka, imprezowa miska)500 g ryżu basmati (waga na sucho)1 kg piersi z kurczaka2 duże, czerwone papryki1 puszka krążków z ananasa (dokładnie odsączonych)1 puszka brzoskwiń w syropie (dokładnie odsączonych)natka pietruszki3/4 średniego słoiczka majonezu1/3 dużego kubeczka kwaśnej, gęstej śmietany 12%sólpieprzok. pół litra bulionu+ garnek do gotowania ryżu, garnek do gotowania kurczaka, bardzo duża miskaJak to zrobić?Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Porządnie odcedzamy i wrzucamy do dużej miski. Dajemy ostygnąć.Kurczaka kroimy w drobną kostkę i gotujemy w bulionie. Odcedzamy, dajemy ostygnąć i dorzucamy do ryżu.Paprykę, ananasy i brzoskwinie również kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do ryżu z kurczakiem.Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez i śmietanę, porządnie mieszamy. Odstawiamy do "przegryzienia" na kilkadziesiąt minut.Sałatka długo jest świeża i smaczna, można trzymać ją w lodówce nawet do tygodnia.Smacznego!