ßßß
Kawałek świeżych żeberek i kawałek wędzonego boczkuzalałam zimną wodą,zagotowałam. Dodałamdwie marchewki,pół pietruszki, kawałek selera i białą część pora.Włożyłam też przyprawy:ziele angielskie, liść laurowy,płaską łyżeczkę morskiej soli i kilka ziaren czarnego pieprzu.Gdy mięso zaczynało robić sięmiękkie, dodałam szklankęłuskanego grochu, uprzednio opłukanego pod bieżącą wodą.Po kilkunastu minutach wyjęłamwarzywa i mięso, wszystko pokroiłam w kostkę.Następnie dodałam kilka pokrojonych również w kostkę ziemniaków.Gotowałam na małym ogniu.Jarzyny i mięso włożyłam ponownie do zupy,gdy ziemniaki i groch były miękkie.Doprawiłam majerankiem.Na talerze wlewałam zupę, dokładałam około 2-3 łyżek kiszonej kapusty,dekorowałam natką pietruszki.Smacznego :)