Wykonanie
Pyszna, rozgrzewająca zupkasporządzona na bazie
wołowiny i warzyw.Około 40 dag
antrykotuzalałam zimną
wodą, zagotowałam.Zmniejszyłam ogień, zebrałamszumowiny i gotowałam 40 minut.Następnie dodałam
marchew,średnią
pietruszkę, plaster
selera,
liść laurowy,
ziele angielskie,kilka ziaren
czarnego pieprzu i łyżeczkę
soli. Gotowałamtak długo, aż
mięso zrobiło sięmiękkie. Zdjęłam z ognia, wyjęłam jarzyny i
mięso,
wywar przecedziłam.Do
bulionu włożyłam cztery
ziemniaki pokrojone w kostkę.Kiedy były miękkie, dodałam trzy
kiszone ogórki, które wcześniejutarłam na największych oczkach tarki i zasmażyłam.Zupę gotowałam kolejnych kilka minut, dodałam pokrojonądekoracyjnie
marchew.Jedną
czerwoną cebulę posiekałam, zeszkliłam na patelni.Część włożyłam do zupy, część odłożyłam do dekoracji.Gorącą strawę rozlałam do kokilek, udekorowałam
cebulą i kleksami słodkiej, gęstej
śmietany. Posypałam
natką pietruszki.Smacznie polecam :)