ßßß
Pyszna, rozgrzewająca zupkasporządzona na bazie wołowiny i warzyw.Około 40 dag antrykotuzalałam zimną wodą, zagotowałam.Zmniejszyłam ogień, zebrałamszumowiny i gotowałam 40 minut.Następnie dodałam marchew,średnią pietruszkę, plaster selera,liść laurowy, ziele angielskie,kilka ziaren czarnego pieprzu i łyżeczkę soli. Gotowałamtak długo, aż mięso zrobiło sięmiękkie. Zdjęłam z ognia, wyjęłam jarzyny i mięso, wywar przecedziłam.Do bulionu włożyłam cztery ziemniaki pokrojone w kostkę.Kiedy były miękkie, dodałam trzy kiszone ogórki, które wcześniejutarłam na największych oczkach tarki i zasmażyłam.Zupę gotowałam kolejnych kilka minut, dodałam pokrojonądekoracyjnie marchew.Jedną czerwoną cebulę posiekałam, zeszkliłam na patelni.Część włożyłam do zupy, część odłożyłam do dekoracji.Gorącą strawę rozlałam do kokilek, udekorowałam cebulą i kleksami słodkiej, gęstej śmietany. Posypałam natką pietruszki.Smacznie polecam :)