Wykonanie

Duży kawałek
schabu, który ostatnio kupiłam leżakuje w lodówce w zaprawie z
wina,
czosnku i
ziół.Pokroiłam
mięso na3 , 5 centymetrowe plastry, obtoczyłam w miodzie,
papryce,
rozmarynie i
mięcie.Smażyłam na patelni z
oliwą i
masłem.
Makaron ugotowałam al dente,połączyłam go z
rozmarynową oliwą,ułożyłam na talerzu.Surówkę stanowiły:
cykoria,
roszponka,
rukola,
orzeszki pistacjowe i nerkowe,
pomidory, kilka listków
mięty,
czerwony pieprz i szczypta
kokosowych wiórków.Sos powstał z
oliwy,
miodu,
soli,
musztardy,
kaparów i
soku z limonki.Zabieliłam go dwiema łyżkami
mleczka kokosowego.Efekt niesamowity.Dobrej nocy wszystkim życzę.