Wykonanie
Cześć!Dzisiaj wyjątkowo będzie bez przepisu, jest zbyt prosty, aby szczegółowo go opisywać.

Kilka dni temu zapytałam Was na fanpage jaki jest Wasze ulubione danie obiadowe.Odpowiedzi dostałam wiele,
między innymi:Barbara Ewa : Najbardziej mi smakuję chyba babcina zalewajka.A najlepiej mi wychodzi, bo ja wiem... hm...
makaron z
krewetkamiWiem, co jem : Grillowana porcja
piersi kurczaka lub dobrej
ryby solidnie doprawionych
ziołami, do tego
młode ziemniaczki posypane świeżym
koperkiem i
sałatka warzywno-jogurtowaOla :
Kurcze, ja ostatnio mam mega fazę na fresh pasta z bardzo prostym sosami albo kilkoma dodatkami. A tak to pizza z mojego własnego piekarnika albo risotto z
imbirem- ale się zrobiłam
makaronem ;D albo pomidorówka z
pomidorów.No dobra, niech stanie na świeżym
makaronieJoanna :
makarony z
oliwą, sosami i warzywami, z
krewetkami, z
mięsem też mogą byćRelish your meals : Hmm, ciężko mi się zdecydować, ale jednym z moich ulubionych dań jest spaghetti carbonaraJak widzicie, królują
makarony.Aż w końcu pojawiła się propozycja, na którą czekałam!Czy ktoś z Was również uważa to za bardzo prosty, ale jak najbardziej smaczny obiad? Pamiętacie go z dzieciństwa? Ja taki jadałam u babci i bardzo miło wspominam ten smak!Lubimy od czasu do czasu zaserwować sobie taki banalny obiad ;-).Szczególnie kiedy można dostać w sklepie
młode ziemniaczki, aromatyczny
koperek.Wystarczy ugotować
ziemniaki, poszatkować
koperek,
jajko posadzić na patelni, z ulubionymi przeprawami i nalać
zsiadłego mleka do szklanki! Gotowe!Co do
zsiadłego mleka, to sklepowe nigdy nie zastąpi takiego prawdziwego, wiejskiego, domowego, ale mieszkając w
mieście dużego wyboru nie mamy ;-)To co? Kto dzisiaj sobie zaserwuje taki pyszny obiad?Smacznego!