ßßß
Słodycz malin i jagód,aksamitny krem i krucha babeczka.Rozkosz w sam raz na deszczowe popołudnie.Przygotowanie łakocijest banalnie proste.Ciasto można zagnieśćdzień lub dwa wcześniej i przechowywać w lodówce.35 dag mąki, 20 dag masła,jedno duże jajko, pół szklanki cukru,dwie łyżki śmietany 18%,dwie łyżki cukru pudru,łyżeczka proszku do pieczenia.Masło posiekałam z mąką, cukrem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.Dodałam jajko oraz śmietanę, zagniotłam kruche ciasto.Włożyłam je do woreczka foliowego, schowałam do lodówki.Foremki do babeczek wykleiłam cienko ciastem.Piekłam w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165% przez 10 minut.Kiedy babeczki ostygły wyjęłam je z foremek,każdą napełniłam serkiem Mascarpone i przybrałam owocami.Polecam z herbatą zieloną, czerwoną lub czarną o cytrynowym aromacie.