Wykonanie
Kilka dni temu piekłampyszne kruche babeczki z
owocami .Część ciasta trzymałam w lodówce w szczelniezamkniętym pojemniku.Wykorzystałam je dziś.Łakoć został przygotowany w błyskawicznym tempie i tuż po obiedzie,mogliśmy delektować sięciepłymi babeczkami z rozpływającym się w ustach nadzieniem.Przypominam składniki na kruche ciasto: 35 dag
mąki, 20 dag
masła,jedno duże
jajko, pół szklanki
cukru, dwie łyżki
śmietany 18%,dwie łyżki
cukru pudru, łyżeczka
proszku do pieczenia.Chłodnym
ciastem wykleiłam foremki do babeczek.Przygotowałam masę: 20 dag gotowego marcepana starłam na tarce,połączyłam z kubeczkiem 20 dag
serka Mascarpone.Powstałą masą napełniłam babeczki, posypałam obficie
płatkami migdałów.Piekłam w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170°C.Po upieczeniu przełożyłam do papierowych foremek i niektóre udekorowałam wisienką koktajlową.