ßßß
Kilka dni temu piekłampyszne kruche babeczki z owocami .Część ciasta trzymałam w lodówce w szczelniezamkniętym pojemniku.Wykorzystałam je dziś.Łakoć został przygotowany w błyskawicznym tempie i tuż po obiedzie,mogliśmy delektować sięciepłymi babeczkami z rozpływającym się w ustach nadzieniem.Przypominam składniki na kruche ciasto: 35 dag mąki, 20 dag masła,jedno duże jajko, pół szklanki cukru, dwie łyżki śmietany 18%,dwie łyżki cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia.Chłodnym ciastem wykleiłam foremki do babeczek.Przygotowałam masę: 20 dag gotowego marcepana starłam na tarce,połączyłam z kubeczkiem 20 dag serka Mascarpone.Powstałą masą napełniłam babeczki, posypałam obficiepłatkami migdałów.Piekłam w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170°C.Po upieczeniu przełożyłam do papierowych foremek i niektóre udekorowałam wisienką koktajlową.