ßßß Cookit - przepis na Rozgrzewająca gulaszowa z orzechami !

Rozgrzewająca gulaszowa z orzechami !

nazwa

Wykonanie

100 ml białego wytrawnego wina
1 pierś z kury (ok 200g) - oczyścić, przekroić wzdłuż, następnie pokroić w kostkę
220 g kiełbasy chorizo ( u mnie pikantna) - pokroić w plastry
1 strąk czerwonej papryki - oczyścić, pokroić w kostkę
1 strąk zielonej papryki - oczyścić, pokroić w kostkę
1 cebula - oczyścić, pokroić w kostkę
2 ząbki czosnku - posiekać
2 duże ziemniaki - obrać, pokroić w kostkę
1 duża marchew - obrać, pokroić w kostkę
100 g orzeszków ziemnych - uprażyć na suchej patelni
1-2 cebulki dymki do posypania - pokroić wedle uznania
Do garnka z teflonową powłoką wrzucić chorizo i na niskiej temp. (prog.2/9) wytopić tłuszcz. Domieszać cebulę z czosnkiem i smażyć przez 3 minuty. Zwiększyć temp na średnią ( prog 4/9) dodać pokrojone mięso, smażyć przez 6 minut, domieszać ziemniaki oraz marchew i smażyć kolejne 6 minut. Wrzucić papryką i zalać winem, przykryć i dusić 10 minut. Dolać 500 ml wody, gotować 10 minut (bez przykrycia). Domieszać orzeszki i sos. Do słoika po sosie wlać wodę pod zakrętkę, zakręcić, wstrząsnąć i wlać do garnka. Gotować przez 20 minut na niskiej temp (prog 2/9), nie zapominając o mieszaniu.
Jak w przypadku gulaszu, zupa gulaszowa najlepiej smakuje na drugi dzień.
Gęsta, sycąca i mocno rozgrzewająca.
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2012/10/zupa-gulaszowa.html