Wykonanie
autor przepisu Viola

2 piersi z
kury5-6 łyżek
jogurtu 0% tłuszczu1 duża
czerwona cebula200 ml
bulionu ( może być z kostki)
przyprawy:
papryka,
pieprz czosnkowy,
rozmaryn, mielony
kminekObraną
cebulę pokroić na krążki, zalać
bulionem, dusić pod przykryciem aż będzie miękka, odcedzić.

Piersi umyć, oczyścić z tłuszu, każdą przekroić wzdłuż na 3 płaty, dokładnie ''poznęcać'' się tłuczkiem ;). Wybrać 4 największe płaty, odłożyć.

Pozostałe 2 pokroić w paski i wymieszać z 1 łyżką
jogurt oraż łyżeczką
papryki.

Zawijamy1 płat posmarować
jogurtem, posypać
rozmarynem, rozprowadzić równomiernie połowę masy cebulowej,

2 płat ułożyć na pierwszym(schodowo), posmarować
jogurtem, posypać
kminkiem, rozprowadzić równomiernie pozostałą masę
cebulową,

3 płat ułożyć na drugim (schodowo), posmarować
jogurtem, posypać
pieprzem czosnkowym,

4 płat ułożyć na trzecim (schodowo), posmarować
jogurtem, rozłożyć pokrojonego
kurczaka.

Następnie zrolować, owinąć folią aluminiową.

Pieczemy 1 godz. w 180°C (termoobieg 160°C ) w kąpieli
wodnej we wcześniej nagrzanym piekarniku. Po zakończonym pieczeniu, odstawić
wędlinę (nie rowijać z folii) by ostygła.Czas na śniadanie bądź kolację :-D
