Wykonanie
autor przepisu Viola

1 torebka
ryżu tricolo
marki Uncle Ben's400 ml
mleka1 duże
jabłko - obrać, oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach3 łyżeczki gęstego ekstraktu z
wanilii50 g
miodu45 g
masła70 g gęstego
jogurtu greckiego 0% tłuszczu1
jajko2 łyżeczki
proszku do pieczenia (ok 20 g)80 g
mąki z
brązowego ryżu1 łyżeczka truvii lub innej substancji słodzącejopcjonalnie -
polewa czekoladowa kupna lub według tego przepisu - POLEWA
Mleko zagotować, domieszać ekstrakt
waniliowy. W
mlecznej mieszance ugotować
ryż według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do miseczki. Do jeszcze ciepłego
ryżu domieszać
miód i
masło. Gdy przestygnie domieszać pozostałe składniki w kolejności,
jogurt,
jabłko,
jajko, truvia,
mąka z
proszkiem do pieczenia. Przy pomocy łyżeczki wykładać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub mata silikonową, formując
ciasteczka. Kształt i wielkość
ciasteczek zależy od Was. Piec ok 15 minut w 190°C z termoobiegiem, we wcześniej nagrzanym piekarniku.Delikatne w smaku, chrupiące na zewnątrz,o kuszącym słodkim wnętrzu.





Z podanej ilości składników wyszło ok 40 szt
ciasteczek różnej wielkości i kształtu.PRZYPOMINAM O KONKURSIEGotuj z Uncle Ben's

You can translate this
page with the translator on top of the
page on the left hand
side.