Wykonanie

Składniki1 kostka rybna dowolnie wybranego gatunkuGarść ugotowanego
brązowego ryżuMała ugotowana
marchewka2
jajka od brykającej po podwórku
kurki:)1/2 łyżeczki suszonej
mięty1/2 łyżeczki suszonej
bazylii1 i 1/2 łyżeczki
kurkumy1/8 łyżeczki
gałki muszkatołowejsól,
pieprz do smakuPrzygotowanie
Rybkę przygotowujemy dzień wcześniej - rozmrażamy i zasypujemy
przyprawami pozostawiając 1/2 łyżeczki
kurkumy. W miseczce wstawiamy do lodówki na noc.Do miski wrzucamy odciśniętą z
wody rybkę,
ryż,
marchewkę zmiażdżoną widelcem,
jajka i resztę
kurkumy. Mieszamy dokładnie, ewentualnie dosypujemy ciut
soli a następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na pół godziny. Gotowe. Nusia zjada z warzywami -
mówi że jest mniam, mniam!

Przepis dołączam do akcji:SMACZNEGO SIOSTRY!