ßßß Cookit - przepis na chleb otrębowy NA PIZZĘ I NA KANAPKI

chleb otrębowy NA PIZZĘ I NA KANAPKI

nazwa

Wykonanie

Składniki
150g otrębów pszennych
75g otrębów żytnich
1 jajko
2 czubate łyżki serka homogenizowanego maksymalnie 3% tłuszczu bez cukru
5 łyżek mleka w proszku odtłuszczonego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki sproszkowanych pestek słonecznika
sól, pieprz do smaku
garść sezamu do posypania
Przygotowanie
Otręby mieszamy z resztą składników i dolewamy ciepłej wody tak aby masa była lekko związana. Wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy łyżką, posypujemy sezamem i wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Pieczemy 25 minut.
Chleb jest fantastyczny - w środku wilgotny jak świeży razowiec - jestem w nim zakochana. Przekroiłam go celowo wzdłuż aby na spodzie przygotować sobie pizzę :) Z wierzchu wyszły mi 4 kromki z sezamem - lepsze od każdej bułki! Zjadłam na śniadanko z serem i odrobinką majonezu! A co!
SMACZNEGO SIOSTRY!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/01/chleb-otrebowy-na-pizze-i-na-kanapki.html