Wykonanie
Niestety padł mi na amen komputer, nie zyje a ja muszę znów wydać pare drobnych groszy na zakupienie kolejnego sprzetu, który
będę musiała polubić.Wybór jest tak ogromny, że sama się lekko zakręciłam tym bardziej, że zupełnie się nie znam a sprzedawca?kazdy ma inne zdanie..no cóż, może uda mi się coś zakupic niebawem i
bede tutaj z
Wami częściej bo już się stęskniłam :) Całuję...

mojego przepisuSkładniki: na 4 porcje2
filety z kurczaka125g
mrożonego szpinaku125g
mrożonego zielonego groszku1 puszka
mleka kokosowego3 łyżki zielonej pasty
curry195g sosu Satay Sauce (tajski sos
orzechowy)200g jaśminowego
ryżu (dwie
torebki)1/2 łyżeczki
cukru1 łyżka
sosu sojowego1 łyżka
mąki kukurydzianej1 łyżka
octu ryżowego1 łyżka
oleju arachidowego
majeranek do ozdobyPrzygotowanie:
Ryż ugotować według przepisu na sypko (mój się rozgotował )Przygotować marynatę:
sos sojowy,
cukier,
mąka kukurydziana i
ocet ryżowy- wymieszać i zamarynować pokrojone na kawałki
mięso, odstawić na 15 minut.Po tym czasie zamarynowane
mięso usmażyć w rozgrzanym woku na łyżce
oleju arachidowego.Dodać zieloną pastę
curry i smażyć ok 3 minut. Następnie wlać
mleko kokosowe, dodać
szpinak oraz cały Satay Sauce. Gotować 5 minut na malutkim ogniu, dodać
zielony groszek i gotować jeszcze 2 minuty ciągle mieszając. Udekorować zielonymi listkami ( u mnie
majeranek ze względu na
braki w ziołach)Smacznego!Dodaję do akcji: