Wykonanie
Najprostsza, kilkuminutowa
sałatka, której składniki po prostu uwielbiam! Myślę, że nie tylko ja mam podniebienie królewskie więc nie namawiam was aż tak bardzo na wykonanie szybkiej przekąski przed obiadem, do obiadu, na kolację i w nocy...kiedy nie możecie zasnąć!
mojego przepisuSkładniki: na 2 osoby15 szt
krewetek z ogonkami3 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy z oliwek lub
masła2 łyżki zielonego sosu
chilli2 łyżki sosu
imbirowegocytrynaPrzygotowanie:Na patelni rozgrzać
olej lub
masło,wrzucić
krewetki- mogą być zamrożone.Gdy odparuje
woda dodać zmiażdżony
czosnek, i oba sosy.Chwilę poddusić ok 3 minuty i ułożyć doprawione
krewetki na osuszonej
rukoli.Skropić
cytryną.Smacznego!Przepis dopisuję do konkursu jako Antipasti