Wykonanie
Te Magdalenki to najbardziej urocze
ciasteczka jakie kiedykolwiek widziałam .. uzależniają tak samo jak
makaroniki tyle, że są mniej słodkie .. i to dużo mniej.
Ciasteczka, które można upiec na prezent, foremka jaką posiadam jest do mini Magdalenek dlatego też ich prezencja jest urocza!

przepis własnySkładniki: na 21 sztuk70g
mąki30g
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia3
jajka100g
cukru trzcinowego1 łyżka
przyprawy korzennej100g stopionego
masła50g stopionej
deserowej czekolady + 50g stopionej
czekolady do maczania30g
orzechów nerkowca zmielonych na
mąkęnerkowce połówki do przyklejenia na wierzch
ciasteczkaMąkę,
kakao,
proszek do pieczenia,
mąkę orzechową,
przyprawę korzenną wymieszać
Jajka z
cukrem zmiksować aż powstanie puszysta masa, dodać stopioną
czekoladę ( 50g ) następnie powoli wsypać suche składniki oraz stopione
masło i przemieszać łyżką do połączenia składników.Piekarnik nagrzać do 180' , masę umieścić w worku cukierniczym i wyciskać do foremki na magdalenki. Piec około 10 minut, ostudzić, wyjąć z foremek i maczać każe
ciasteczko w stopionej
czekoladzie, następnie do każdego wierzchu przykleić orzeszek i oprószyć pozostałymi resztkami
nerkowców. Smacznego!

