Wykonanie
...Mamo co na obiad?...zupa marchwiowa z
fasolką :-)Dziewczyny dyni nie trawią...musiałam troszkę nakłamać ale...cały gar zjadły same!...i jak Wercia zupa?...pycha!...a wiesz z czego była?...z
marchewki!...nie...z dyni haha...z dyni? ale pyszna była, taką możesz robić!Niezwykle dobra zupa! z pewnością zostanie ona już do końca w moim jadłospisie! aromatyczna dzięki pikantnej dyni, pachnąca
fasolką i
smażonym boczkiem, rewelacyjna w wyglądzie i szybko zjadana...jakby w biegu z obawy, że się skończy! Nawet płeć przeciwna zjadła michę!... Mamo, a co jutro na obiad?...
dynia! hahaoj miny były nieciekawe ale co tam...znów skłamię!
Zupa dyniowa z
boczkiem i żółtą
fasolką.Składniki:2 szklanki
pure z dyni doprawione
chili (dodałam podczas pieczenia w piekarniku )1,5l rosołu5
ziemniaków30dkg
wędzonego boczku1 starta na grubej tarce
marchew20 dkg
żółtej fasolki szparagowejsól,
pieprzPrzygotowanie:
Ziemniaki i
boczek pokroiłam w większą kostkę, dodałam do rosołu i ugotowałam do miękkości
ziemniaków.Dodałam do całości
dynię i
fasolkę, dalej gotując.Na końcu po doprawieniu wrzuciłam
marchewkę przez chwilę gotując.Smacznego!