Wykonanie
Nakłuta polędwiczka zatopiona w Nestea Green Tea, odrobiną
sojowego sosu,
tajskiej bazylii i
ostrej papryczki smakuje imponująco dlatego
sałatkę dedykuję wszystkim tym, którzy uwielbiają zieloną
herbatę połączoną ze
smakami orientalnymi, komponuje się idealnie !

przepis własnySkładniki: do marynatyjedna średniej wielkości polędwiczka wieprzowa1 butelka Nestea Green Tea
Citrus2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskęmała
papryczka chili zielona i czerwonałyżka
sosu sojowego ciemnego5 listków
tajskiej bazyliipołówka wyciśniętej
cytrynyWszystkie składniki łączymy w jednym naczyniu do którego przekładamy nakłutą polędwiczkę. Tak przygotowane naczynie wkładamy do lodówki i marynujemy przez noc. Po zamarynowaniu nie wylewamy marynaty, będzie nam potrzebna do zredukowania jako sos do sałatki.Grzanki
chlebowe:Kawałek czerstwej
bagietki zamrozić a następnie cieniutko pokroić ją na krajalnicy, spryskać
oliwą z oliwek i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10 minut w temperaturze 180'

Składniki: na
sałatkęgarść
rukolijedna
marchewkapapryczka chiligrzanki
chleboweNa talerzu układamy
rukolę,
marchewkę kroimy na bardzo cieniutkie paski a następnie na zapałeczki lub tak jak u mnie kręcimy w odpowiednim urządzeniu spiralki. Układamy gniazda spiralek marchwiowych na
rukoli, kilka plastrów marynowanej
polędwiczki, posypujemy
chili i układamy
chlebowe grzanki. Redukujemy marynatę z
polędwiczki do czasu aż będzie przypominała gęsty sos i polewamy nią wierzch
sałaty.