Wykonanie
Najlepsze ciasto marchwiowe jakie
jadłam tym bardziej, że nie jest to tradycyjne ciasto marchwiowe a wegańskie bez jaj i
masła... kto by pomyślał, że można zachwycić się
ciastem wegańskim! jest pyszne, wilgotne i niezwykle pachnące... kawałek do
kawy to mało:))

przepis własnySkładniki: na blaszkę 23cm220 g
mąki pszennej80g
brązowego cukru1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamon125g
oleju roślinnego70g
mleka ryżowegosok z jednej
pomarańczy + otarta skórka150g drobno startej
marchwiLukier:otarta skórka z pomarańczy+sok+
cukier puderPrzygotowanie:Wszystkie składniki dodajemy do jednej misy miksera i miksujemy tylko do połączenia składników. Przekładamy do blaszki o wymiarach 23cm ( okrągłej ) i pieczemy 45minut w temperaturze 170'Ciasto studzimy i polewamy
pomarańczowym lukrem.Smacznego!