ßßß Cookit - przepis na Niefotogeniczna, ale pyszna pasta z czerwonej fasoli z pieczarkami

Niefotogeniczna, ale pyszna pasta z czerwonej fasoli z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Mówi się, że nie wygląd się liczy tylko wnętrze. W przypadku tej pasty powiedzenie to jest słuszne w 100%.
Nie poraża urodą, ale smak wynagradza średniej jakości doznania wzrokowe;)
A było tak: o d kilkunastu dni wałęsała się po mojej kuchni puszka czerwonej fasoli.
Wyciągnęłam ją ze spiżarni, bo w trakcie kontroli dat do spożycia wyszło, że fasolkę należy zużyć w ci ą gu najbliższych tygodni. Położyłam ją więc w kuchni na blacie, żeby była na widoku, ale nie pomogło mi to w jej utylizacji. Przekładałam więc to tu, to tam, aż w ko ń cu w przyszedł na nią czas.
Zawartość puszk i przeło ż yłam do miski i otworzyłam lodówkę w poszukiwania dodatków do pasty fasolowej, bo podjęłam decyzję, że fasolka zostanie przerobiona na pastę właśnie. W lodówce specjalnie nic nie wpadło mi w oko, natomiast na kuchence stał rondelek z niewielką ilości ą pieczarek pozostałych po obiedzie.
I ju ż wiedziałam jaką pastę skomponuję .
Składniki:
* puszka czerwonej fasolki (jeszcze lepsza by była nie z puszki, tylko ugotowana)
* 1/2 cebuli
* ząbek czosnku
* kilka pieczarek uduszonych z cebulą
* po 1/4 łyżeczki majeranku, kminku mielonego i lubczyku
* kiszony ogórek (do przybrania)
Wszystkie składniki zmiksowałam i serwowałam na grzance chleb a z plasterkiem ogórka.
Nie dajcie si ę zwieść jej wyglądowi - ja się nie z(a)wiodłam: jest pyszna!
Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?
Woody Allen
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2012/11/niefotogeniczna-ale-pyszna-pasta-z.html