Wykonanie

Wracam do zup!Przez całe lato nie miałam ochoty na zupę, ale kiedy tylko zrobiło się chłodniej od razu taka ochota się pojawiła.Moja najulubieńsza wersja, czyli zupa z różnymi sezonowymi warzywami, częściowo kremowa (czyli trochę zmiksowana), podsypana
kaszą jaglaną.Składniki na 3 porcje:*
kalarepka*
pietruszka* 1/4
selera* 1/2
cukinii* kilka różyczek
kalafiora* kilka łyżek
kaszy jaglanej* kilka łyżek
czerwonej soczewicy*
sól morska,
lubczyk świeży,
czosnek niedźwiedzi,
kurkuma* łyżka
masła* na wierzch kawałek
mozzarelliWarzywa pokroiłam w grubą kostkę i wrzuciłam na wrzątek z odrobiną
kurkumy - najpierw
pietruszkę,
seler i
kalafior, a po ok. 10 min. dorzuciłam
kalarepkę i
cukinię. Wtedy też dodałam
kaszę jaglaną,
czosnek niedźwiedzi,
sól i po kolejnych 5 minutach
soczewicę.Gdy zupa była już gotowa, czyli po następnych 10-15 minutach dodałam
masło, lekko zmiksowałam, przełożyłam na talerze i posypałam pokrojonym
lubczykiem i kawałeczkami
sera.I na koniec zjadłam, z wielką lubością:)


"Naprawdę starym jest się wówczas, kiedy się to powie o sobie w towarzystwie, a nikt się nie
śmieje i nie zaprzecza."Magdalena Samozwaniec