Wykonanie

Tego typu dania często goszczą u mnie w okresie, kiedy warzyw jest w bród i ma się w związku z tym ochotę wykupić połowę straganu.Tutaj połowa straganu jak najbardziej się przyda;)Składniki:*
papryka w 3 kolorach*
kalarepka*
cukinia*
por*
pomidor* quinoa*
czosnek*
olej kokosowy* łyżeczka czerwonej pasty
curry*
sól,
pieprz, proszek
curry,
kurkuma
Warzywa pokroiłam w kostkę.Na rozgrzany
olej wrzuciłam rozgnieciony
czosnek, pastę
curry, proszek
curry,
kurkumę i
pieprz, zamieszałam, dorzuciłam warzywa (oprócz
pora), podlałam lekko
wodą i chwilę dusiłam. Warzywa mają być jędrne. Dodałam osobno podsmażony
por pokrojony w półplasterki i pokrojonego
pomidora, posoliłam. Na koniec dorzuciłam ugotowane quinoa (często też mam pod ręką, podobnie jak
kaszę jaglaną, bo zostaje mi z innego dania/poprzedniego dnia).Bardzo pyszne było:)

"Po wielu latach przyznaję, że byłem w błędzie jeśli chodzi o Ewę. Lepiej jest bowiem żyć poza rajem z nią niż w raju bez niej."
Mark Twain