Cukinia kojarzyła mi się do tej pory z warzywem, które spożywa się po obróbce termicznej; kiedyś tak kojarzyły mi się pieczarki. Z pieczarkami na surowo jestem od dawna zaprzyjaźniona, natomiast cukinię w takiej postaci jadłam pierwszy raz dopiero co.I się zachwyciłam!Od razu też z tego zachwytu powstała sałatka z jej dużym udziałem, którą właśnie prezentuję:)Składniki:* ogórek* cukinia* liście szpinaku* pietruszka* koperekSos:* olej lniany (sł)* ząbek czosnku, oregano (o)* sól morska (sn)* sok z cytryny (k)* majeranek, tymianek (g)Umyłam, pokroiłam, wymieszałam z sosem:)Drugą wersję zrobiłam z dodatkiem jajeczek przepiórczych i to była wersja kolacyjna, równie pyszna:)Zróbcie!"Szkoła przygotowuje dzieci do istnienia w świecie, który nie istnieje"Albert Camus