ßßß Cookit - przepis na Dorada w soli

Dorada w soli

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
dorada 4 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
tymianek 1 gałązki
sól morska 3 kilogramów
cytryna 2 sztuk
Wykonanie:
Sprawione ryby umyć i od środka skropić sokiem z cytryny. Oczyszczony czosnek pokroić na połówki i włożyć z tymiankiem do wnętrza ryb. Dno żaroodpornego naczynia wysypać warstwą soli na grubość palca. Ułożyć na niej rybę i posypać sola z wierzchu, aż do całkowitego przykrycia, lekko docisnąć i spryskać wodą. Formę szczelnie przykryć folią aluminiową i piec 45 minut w 250 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11010/Dorada-w-soli