Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegodorada 4 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
tymianek 1 gałązki
sól morska 3 kilogramów
cytryna 2 sztukWykonanie:Sprawione
ryby umyć i od środka skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczony
czosnek pokroić na połówki i włożyć z
tymiankiem do wnętrza ryb. Dno żaroodpornego naczynia wysypać warstwą
soli na grubość palca. Ułożyć na niej
rybę i posypać
sola z wierzchu, aż do całkowitego przykrycia, lekko docisnąć i spryskać
wodą. Formę szczelnie przykryć folią aluminiową i piec 45 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: