Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cytryny 2 sztuk
sól morska gruba 500 gramów
tymianek 1 pęczekWykonanie:Wyszorowane, sparzone i ususzone
cytryny zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Oderwane listki
tymianku wymieszać ze
skórka cytrynową.
Sól oraz mieszankę
cytrynowo-
ziołowa podzielić na 4 porcje. Każdą część
soli dobrze rozetrzeć w moździerzu z jedną częścią
ziół.Napełnić małe słoiczki. po upływie 1 dnia
sól jest aromatyczna gotowa do użycia.Uwagi:Aby przygotować bardziej trwałą
sól, należy użyć suszonej
skórki cytrynowej i suszonego
tymianku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: