ßßß Cookit - przepis na Prowansalska sól tymiankowa

Prowansalska sól tymiankowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryny 2 sztuk
sól morska gruba 500 gramów
tymianek 1 pęczek
Wykonanie:
Wyszorowane, sparzone i ususzone cytryny zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Oderwane listki tymianku wymieszać ze skórka cytrynową.
Sól oraz mieszankę cytrynowo-ziołowa podzielić na 4 porcje. Każdą część soli dobrze rozetrzeć w moździerzu z jedną częścią ziół.
Napełnić małe słoiczki. po upływie 1 dnia sól jest aromatyczna gotowa do użycia.
Uwagi:
Aby przygotować bardziej trwałą sól, należy użyć suszonej skórki cytrynowej i suszonego tymianku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12062/Prowansalska-sol-tymiankowa