ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocytryny 2 sztuksól morska gruba 500 gramówtymianek 1 pęczekWykonanie:Wyszorowane, sparzone i ususzone cytryny zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Oderwane listki tymianku wymieszać ze skórka cytrynową.Sól oraz mieszankę cytrynowo-ziołowa podzielić na 4 porcje. Każdą część soli dobrze rozetrzeć w moździerzu z jedną częścią ziół.Napełnić małe słoiczki. po upływie 1 dnia sól jest aromatyczna gotowa do użycia.Uwagi:Aby przygotować bardziej trwałą sól, należy użyć suszonej skórki cytrynowej i suszonego tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: