ßßß

Zdjęcia tej soli na tym blogu mnie zauroczyły i wiedzialam że muszę ją zrobić, będąc na urlopie przywiozałam sobie portugalskie, słodziutkie i niepryskane cytrusy i tak oto powstała moja sól. Wykorzystałam ją do tej pory do roladek drobiowych (wkrótce wpis).Składniki1 pomarańcza*1 cytryna*łyżka świeżego tymiankugruba sól morska (ja użyłam 1 szklankę)*Uwaga: Najlepiej jest używać cytryn i pomarańczy nie pryskanych pestycydami.WykonaniePomarańczę i cytrynę dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, osuszyć i zetrzeć skórkę na tarce o malutkich oczkach.Świeży tymianek drobno posiekać, połączyć ze skórkami, solą i dokładnie wymieszać.Mieszankę przesypać na papier do pieczenia i suszyć 24h w ciepłym miejscu.****Uwaga: Ja dla przyspieszenie procesu, suszyłam przyprawę w piekarniku (termoobieg, temperatura 40 stopni, około 60 minut).Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.