ßßß
Cookit - przepis na Finski placek czekoladowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Finski placek czekoladowy
Składniki
Maślak
Kakao
Cukier brązowy
Mak
Proszek do pieczenia
Jajko
Żurawina
Śmietana
Cukier
Cukier waniliowy
Czekolada
Kapusta
Wykonanie
« Jablecznik z karmelemKapusniak ze swiezej
kapusty
... »Mocno
czekoladowy
. Dla wielbicieli
czekoladowych
ciast :)Na forme o wymiarach 20x20 cm:120 g
masla
4 lyzki
kakao
200 g
brazowego cukru
150 g
maki
1 czubata lyzeczka
proszku do pieczenia
2
jajka
100 g mrozonej
zurawiny
Polewa:150 ml
smietany
creme fraiche75 g
cukru
1 opakowanie
cukru waniliowego
50 g
masla
1
jajko
2 lyzki
maki
50 g
czekoladowych
groszkowewentulanie:
bita smietana
Maslo
rozpuscic z
brazowym cukrem
i
kakao
mieszajac, az
cukier
sie rozpusci.
Make
wymieszac z
proszkiem do pieczenia
i dodac do masy. Dodac
jajka
i wymieszac. Wymieszac z
zurawina
. Ciasto rozprowadzic w natluszczonej foremce.
Smietane
creme fraiche wymieszac z
cukrem
,
cukrem waniliowym
,
maslem
,
jajkiem
i
maka
. Wylac na ciasto, posypac na wierzchu czekoladowymi
groszkami
. Piec 40 minut w temperaturze 180°C. Mozna podawac z
bita smietana
.
Przepis z ksiazki: "Obst- & Blechkuchen" wyd. NGV 20013sobota, 05 października 2013, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź
komentarze (rss) »Komentarze
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/10/Finski-placek-czekoladowy.html
Przepisy powiązane
Ciemoczekoladowe muffinki z czekoladowymi groszkami
Makowo – czekoladowy wulkan
Krajanka z grzancem (Glühweinkuchen)
Ciasto marcepanowe
Ciastka kawowe
Składniki powiązane (0)