Wykonanie
« Salatka ziemniaczana z ...Surowka z porow i bialej ... »
Rostbef na rozowoDla wielbicieli
wolowiny :)

Dla 4 osob:1 kg
rostbefu wolowegopol opakowania mrozonych pokrojonych w kostke warzyw na zupe1
cebula2 lyzki
oliwy1/2 szklanki
czerwonego wina wytrwanegosol,
pieprz1 lyzka
musztardyszczypta granulowanego
czosnku1 lyzka
makiMieso umyc, osuszyc, ponacinac
ostrym nozem w kratke od tej strony, gdzie sa resztki tluszczu. Wymieszac
musztarde z
pieprzem,
sola oraz granulowanym
czosnkiem i natrzec
mieso ze wszytskich stron. Na patelni rozgrzac
oliwe, obsmazyc
mieso na rumiano ze wszystkich stron. Wyjac z patelni, nastepnie podsmazyc na pozostalym
oleju warzywa oraz posiekana w kostke
cebule. Dodac
wino, gotowac 2 minuty, przelac wszystko do brytfanny. Ulozyc podsmazone
mieso. Piec w temperaturze 160°c w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut. Sos przecedzic, dodac lyzke
maki wymieszana z 1/2 szklanki
wody. zagotowac.
Mieso kroic w plastry i podawac polane sosem.sobota, 16 maja 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »