ßßß Cookit - przepis na Rostbef na rozowo

Rostbef na rozowo

nazwa

Wykonanie

« Salatka ziemniaczana z ...
Surowka z porow i bialej ... »
Rostbef na rozowo
Dla wielbicieli wolowiny :)
Dla 4 osob:
1 kg rostbefu wolowego
pol opakowania mrozonych pokrojonych w kostke warzyw na zupe
1 cebula
2 lyzki oliwy
1/2 szklanki czerwonego wina wytrwanego
sol, pieprz
1 lyzka musztardy
szczypta granulowanego czosnku
1 lyzka maki
Mieso umyc, osuszyc, ponacinac ostrym nozem w kratke od tej strony, gdzie sa resztki tluszczu. Wymieszac musztarde z pieprzem, sola oraz granulowanym czosnkiem i natrzec mieso ze wszytskich stron. Na patelni rozgrzac oliwe, obsmazyc mieso na rumiano ze wszystkich stron. Wyjac z patelni, nastepnie podsmazyc na pozostalym oleju warzywa oraz posiekana w kostke cebule. Dodac wino, gotowac 2 minuty, przelac wszystko do brytfanny. Ulozyc podsmazone mieso. Piec w temperaturze 160°c w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut. Sos przecedzic, dodac lyzke maki wymieszana z 1/2 szklanki wody. zagotowac. Mieso kroic w plastry i podawac polane sosem.
sobota, 16 maja 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/05/Rostbef-na-rozowo.html