ßßß Cookit - przepis na Pieczarkowa salatka na cieplo

Pieczarkowa salatka na cieplo

nazwa

Wykonanie

Bardzo ciekawe danie i bardzo smaczne. Jako dodatek do obiadu, lub z kromka pieczywa na kolacje.
Dla 4 osob:
200 g pieczarek
200 g prow (biale czesci)
1 marchewka
1 kwaskowe jablko
sok z 1/2 cytryny
olej
sol, pieprz
Pory oczyscic, pokroic w krazki, pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki. Skropic polowa soku z cytryny, wymieszac. Marchew obrac i zetrzec na atrce jarzynowej. Na oleju poddusic pory, cosac marchew i pieczarki, podlac kilkoma lyzkami wody, przykryc i dusic ok. 10 minut. Jablko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, wymiesza cz reszta soku z cytryny. Dodac do wrzyw, wymieszac i doprawic do smaku pieprzem i sola.
Przepis uczestniczy w akcji:
i
Przepis z ksiazki M.Caprari "Kuchnia Polska".
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/04/Pieczarkowa-salatka-na-cieplo.html