Wykonanie
Bardzo ciekawe danie i bardzo smaczne. Jako dodatek do obiadu, lub z kromka
pieczywa na kolacje.

Dla 4 osob:200 g
pieczarek200 g prow (biale czesci)1
marchewka1 kwaskowe
jablkosok z 1/2
cytrynyolejsol,
pieprzPory oczyscic, pokroic w
krazki,
pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki. Skropic polowa
soku z cytryny, wymieszac.
Marchew obrac i zetrzec na atrce jarzynowej. Na
oleju poddusic
pory, cosac
marchew i
pieczarki, podlac kilkoma lyzkami
wody, przykryc i dusic ok. 10 minut.
Jablko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, wymiesza cz reszta
soku z cytryny. Dodac do wrzyw, wymieszac i doprawic do smaku
pieprzem i
sola.Przepis uczestniczy w akcji:iPrzepis z ksiazki M.Caprari "Kuchnia Polska".