ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka

Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka

nazwa

Wykonanie

30 Grudnia 2013 Gotowanie ze stylem
Smaczna, popularna surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchwią, która chyba najlepiej smakuje o tej porze roku. Idealna do kotletów rybnych bądź pieczonej ryby oraz gotowanych ziemniaków, z dużą ilością witaminy C. Do surówki nie trzeba dodawać soli, gdyż kiszona kapusta jest już dostatecznie słona, wystarczy tylko doprawić nieco pieprzem i gotowe.
Składniki :
400 g kapusty kwaszonej
1/2 jabłka średniej wielkości
1 marchew
1 łyżka stołowa oleju roślinnego
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę kwaszoną posiekać na drobno.
Marchew i jabłko obrać ze skórki, następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dodać do kapusty. Doprawić pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.
Źródło:http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_surowka-z-kwaszonej-kapusty-marchwi-i-jablka.html