Wykonanie
Upieczony w
malej foremce o srednicy 20 cm. Ciasta marmurkowe sa na pewno jednymi z chetniej jadanych w naszej rodzinie. Smakuje malym i duzym- dla duzej rodziny polecam zwiekszenie skladnikow i forme o srednicy 26 cm :)

Skladniki:175 g
cukru175 g
masla lub
margaryny do pieczenia3
jajka175 g
maki2 lyzeczki
proszku do pieczenia2 lyzki
kakao2 lyzki
mleka3 lyzki soku z
pomaranczyskorka oatrta z 1
pomaranczyciemna
polewa czekoladowaForemke natluscic.
Margaryne ubic z
cukrem na kremowa, puszysta mase. Po koleji dodawac
jajka ciagle ubijajac. Dodac
make wymieszana z
proszkiem do pieczenia i wymieszac. Ciasto podzielic na 2 czesci. Do jednej dodac
kakao i
mleko, a do drugiej sok z
pomaranczy i
skorke pomaranczowa. Obie czesci wymieszac. Wykladac lyzka po lyzce do foremki kazda czesc na przemian. Wygladzic na wierzchu. Piec w uprzednio nagraznym piekarniku w temperaturze 195°C ok. 25 minut.

Przepis ten uczestniczy w
Czekoladowym Weekendzie - po raz pierwzsy udalo mi sie wziac w nim udzial. Tak wszystkim smakowalo, ze pewnie jutro znowu
bede musiala cos piec ;)

Przepis z ksiazki "Schokolade" Gries Deco Company 2011