ßßß

Na forme o srednicy 26 cm500g twarogu (z kubelka)4 galazki miety pieprzowej21 g swiezych drozdzy200 g maki220 g cukruszczypta soli6 jajek40 g masla1/2 lyzeczki mielonego cynamonu1 lyzka maki ziemniaczanej3 lyzki czekoladowych groszkowDrozdze rozpuscic w letnim mleku z odrobina cukru i maki. Odstawic do wyrosniecia na 30 minut. Przesiac do miski pozostala make, dodac 40 g cukru i sol, wymieszac. Dodac 1 jajko, maslo pokrojone na drobno i zaczyn. Wyrobic ciasto i odstawic do wyrosniecia na 1 godzine.Miete umyc, poobrywac listki i drobno posiekac. Twarog wymieszac z cynamonem, pozostalym cukrem i jajkami, maka ziemniaczana i mieta. Na koniec dodac czekoladowe groszki. Wysmarowana tluszczem forme wylozyc ciastem wyciagajac mu brzegi. Wylozyc mase serowa. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 50 minut.
Zycze milego ucztowania :)Przepis z moimi zmianami z "Backspass" Nr 21/11 "Lieblingskuchen wie von Oma"Przepis uczestniczy w akcji: