Wykonanie
Nigdy nie zgadniecie, co to za czarodziejski sernik :) I kto mial w piatek urodziny :)


Na forme o srednicy 26 cm500g
twarogu (z kubelka)4 galazki
miety pieprzowej21 g swiezych
drozdzy200 g
maki220 g
cukruszczypta
soli6
jajek40 g
masla1/2 lyzeczki mielonego
cynamonu1 lyzka
maki ziemniaczanej3 lyzki
czekoladowych groszkow
Drozdze rozpuscic w letnim
mleku z odrobina
cukru i
maki. Odstawic do wyrosniecia na 30 minut. Przesiac do miski pozostala
make, dodac 40 g
cukru i sol, wymieszac. Dodac 1
jajko,
maslo pokrojone na drobno i zaczyn. Wyrobic ciasto i odstawic do wyrosniecia na 1 godzine.
Miete umyc, poobrywac listki i drobno posiekac.
Twarog wymieszac z
cynamonem, pozostalym
cukrem i
jajkami,
maka ziemniaczana i
mieta. Na koniec dodac
czekoladowe groszki. Wysmarowana tluszczem forme wylozyc
ciastem wyciagajac mu brzegi. Wylozyc mase serowa. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 50 minut.


Zycze milego ucztowania :)Przepis z moimi zmianami z "Backspass" Nr 21/11 "Lieblingskuchen wie von Oma"Przepis uczestniczy w akcji: