Wykonanie
Nie wiem, jak wasi, ale moi domowi mezczyzni uwielbiaja ciasta
czekoladowe :)

Taki prosty im w zupelnosci wystarczy :)Na forme o srednicy 24 cm:100 g ciemnej
czekolady125 g
masla3
jajkaszczypta
soli70 g
cukru40 g mielonyhc orzechow laskowych40 g
maki100 g ciemnej
czekolady na polewe
Czekolade polamac i rozpuscic w kapieli
wodnej,
Maslo takze rozpuscic.
Zoltka oddzielic o bialek,
bialka ubic ze szczypta
soli na sztywna piane.
Zoltka ubic z
cuzkrem na puszytsta mase, dodac wystudzone malo i
czekolade. Dpodac
orzechy i
make. Na koniec dodac piane z bialek i lekko wymieszac. Przelozyc do natluszczonej foremki. Piec w - 55 minut. nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 50 minut. Po wystudzeniu polac stopiona
czekolada.

Przepis dodaje do akcji:

Przepis z: "Wohnen & Garten" nr 1/2014Przypominam o moim candy :