Wykonanie
Tak je nazwalam, bo smakuje, jak
czekoladowe cukierki!
Moze nie wyglada zybt ladnie, ale jest naprawde pyszne, polecam!Na forme o wymiarach 20x20 cm:100 g
masla125 g
czekolady deserowej150 g
cukru75 g
cukru brazowegoszczypta
solikilka kropli
aromatu waniliowego2 duze
jajka100 g
maki1/2 lyzeczki
proszku do pieczenia1 lyzka
syropu klonowegoMaslo,
cukier,
czekolade i
syrop wlozyc do rondla i rozpuscic mieszajac. Zdjac z kuchenki i wstudzic.
Jajka ubic w misce z
aromatem waniliowym ddoac mase czekoladowa i wymieszac.
Make i
kakao przesiac do miski, wymieszac z
proszkiem do pieczenia. Dodac do plynnej masy, wymieszac. Przelozyc do foremki 20x20 cm. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180 °C.Mozna oblewac polewa i dac dodatki typu
orzechy, krem, posypac
cukrem puderem itp.
Przepis uczestniczy w akcji: