Wykonanie
Szybko sie piecze, wiec
moze byc nawet na pozne sniadanie, albo na podwieczorek ;) Cos ostatnio sie u mnie miedzynarodowo zrobilo ;)


Na forme o srednicy 24 cm:115 g
masla200 g
cukru2
jajkaskorka otarta z 1
cytrynyszczypta
solimiazsz z jednej laski
wanili120 g
makigarsc migdalow w platkach2 lyzki
cukruMaslo rozpuscic i wystudzic.
Cukier wymieszac ze
skorka cytrynowa w misce. Kolejno dodawac
jajka ubiajac mikserem na puszysta mase. Nastepnie dodac sol i miazsz z laski
wanili. Nastepnie dodac przesiana
make, wymieszac, na koniec dodac roztopione
maslo i wymieszac. Przelozyc do natluszczonej foremki, posypac na wierzchu
migdaly w platakach i 2 lyzki
cukru. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175°C ok. 25-30 minut, az wierzch sie ladnie zrumieni.Przepis dodaje do akcji:Przepis z bloga http://zuckerzimtundliebe.wordpress.com/2013/02/10/schwedischermandelkuchen/